Ekspresi | Les Private Arab-Inggris via WA dan BBM Gratis | Sunda | Kontak | Google | Gmail | Uang Adsense
Toko Baju Online Abah + Bonus
LP3I Tasikmalaya
Bahasa Arab (Kelas 1 SD sampai Universitas)
Bisnis Bitcoin | Daftar Isi | Tools Penting | PrivacyPolicy | Jago Bahasa Inggris dan Arab | Kamus | Kamus Google

Wednesday, April 27, 2016

Humor Sunda Dokter-Pasien, Motor-Polisi



Hello Katabah!
[Edisi Bahasa Sunda]
Kamari, kuring maca-maca humor Sunda di Internet. Aya dua banyolan (humor) nu lumayan matak hayang seuri. Ieu yeu caritana ku kuring dipedar ku bahasa kuring sorangan:


DOKTER JEUNG PASIEN
Dokter: Karaos naon, jang?
Derekdek weh pasien teh nyebutan sagala kanyerina.

Dokter: Mangga calik di dieu, urang suntik we nya?
Pasien: Ah, disuntik mah alim Pak Dokter, engke batal puasana. Landongna we!

Dokter: Wios alim disuntik mah atuh. Ieu landongna dileueut enjing-enjing hiji, saatos lohor hiji, sateuacan magrib hiji.
Pasien: ….???

MOTOR JEUNG POLISI
Sakali mangsa Si Udin boga urusan jeung polisi di jalan.
Polisi: Punten, wilujeng siang, Pak!
Udin ngeureunkeun motorna ka sisi jalan.

Udin: Aya naon, Pak?
Polisi: Serat-seratna Pak!
Udin ngasongkeun SIM jeung STNK.

Polisi: SIM ieu tos teu berlaku. Janten Bapak ditilang.
Udin: Aduuuh…..!

Minggu hareupna Si Udin make motor deui dilengkepan SIM anyar ngaliwat deui ka polisi.

Polisi: Punten, wilujeng siang Pak!
Udin: Siang Pak. Ayeuna mah SIM abdi tos anyar Pak!
Si Udin bari pede nembongkeun SIM anyarna.

Polisi: Bapak tetep keuna tilang!
Udin: Har, memangna kunaon Pak? SIM-na palsu?
Polisi: Bapak nganggo motor teu nganggo helm.
Udin ngarentes dina hatena: “Aiiiih……! Duit deui, duit deui…!”

Kusabab tempat gawe Si Udin memang ngaliwatan Polisi nu kamari, bari rada sieun kaluar duit pikeun tilang deui, isukna Si Udin maksakeun ngaliwat deui ka jalan nu kamari manehna ditilang.

Si Udin pede pisan ngaliwat make helm mahal jeung mawa SIM.
Udin ngarentes: “Naha polisi teu nitah eureun?”
Reg weh Si Udin Eureun pas hareupeun polisi.

Udin: Pak ayeuna mah lengkep. SIM aya, helm oge nu Standar Nasional.
Polisi seuri….. bari ngomong dina hatena: “Dasar nu gelo…!”
Udin: Naha Bapak kalahkah seuri?
Polisi: Motorna mana Pak Udin…..?

"Bitcoin and Forex are high risk business. We must join them smartly."
loading...