Ekspresi | Les Private Arab-Inggris via WA dan BBM Gratis | Sunda | Kontak | Google | Gmail | Uang Adsense
Toko Baju Online Abah + Bonus
LP3I Tasikmalaya
Bahasa Arab (Kelas 1 SD sampai Universitas)
Bisnis Bitcoin | Daftar Isi | Tools Penting | PrivacyPolicy | Jago Bahasa Inggris dan Arab | Kamus | Kamus Google

Friday, September 16, 2016

Galindeng Suanten Anjeun Sunda

Hello Katabah!
Ini tulisan berbahasa Sunda yang terinspirasi masa muda dulu. Waktu itu, Abah ingin menulis seindah karya sastra, tapi tidak sempat membaca karya-karya sastra para penulis hebat.


Apalagi sekarang, dunia ku serasa jauh dari sastra. Dunia komputer dan bisnis tampak sangat sering mampir di benak.

Tapi tak apalah itu semua. Yang penting Abah menulis saja.

"Halow, dupi ieu sareng saha? Nomer salira teu aya jenenganna."

"Duh, Akang meni tos hilap ka abdi. Abdi teh nu ngawitan tepang sareng Akang di kebon pedes. Icih, Kang!"

Eta suanten meni ngagalindeng amis pisan. Rusras kuring inget jaman katukang. Wanci kuring kakait ati ku Nyi Icih.

Hate tagiwur teu puguh rasa. Leungeun gumpa geumpeu nyekel hape giliran kenca katuhu.

"Asa ngadadak tiis ieu hape teh."

Teu puguh naon nu rek ditanyakeun. Nya aya naon nu geulis teh nelpon kuring.

"Kang, kumaha damang?"
"Da da damang, Neng. Sawalerna, kumaha salira?"

Kuring maksakeun malik nanya sanajan hate masih tagiwur. Sora oge asa ngahoroshos pegat-pegat.

"Abdi oge....."

Ana pes teh sora alon leungit.

"Tut...tut...tut..."

"Duh, pulsana seep meureun."

"Telpon balik, kitu?"
"Bitcoin and Forex are high risk business. We must join them smartly."
loading...

Iklan Baris Gratis
Tampilan lebih besar, klik di sini

No comments:

Post a Comment