Ekspresi | Les Private Arab-Inggris via WA dan FB Gratis | Sunda | Kontak | Gmail | Uang Adsense
Kuliah Sistem Informasi,
Jurnal Ilmiah Sistem Informasi
STMIK JABAR
LP3I Tasikmalaya
Jurnal STAI al Falah
Bisnis Bitcoin | Daftar Isi | Tools Penting | PrivacyPolicy | Jago Bahasa Inggris dan Arab | Kamus | Kamus Google

Wednesday, October 19, 2016

#ReboNyunda Kolebat Nu Geulis + Kumpulan Kata Sifat

Hello Katabah!
Posting ini edisi bahasa Sunda spesial program Rebo Nyunda (Sundanese Day di Jawa Barat).
Contoh kata sifat dalam bahasa Sunda:
1. Geulis: cantik
2. Kasep: tampan
3. Pinter: pintar
4. Bodo: bodoh
5. Bageur: baik

6. Rajin: rajin
7. Jangkung: tinggi
8. Penek: pendek
9. Ageung: besar
10. Alit: kecil

Itu dulu vocab Sundanya. Lumayan...

Sekarang, sedikit membuat cerita tentang "Kolebat Nu Geulis".

Panon poe meh pas munmunan. Panasna pohara asa ngaduruk kulit. Kuring rineh heula tina pagawean, neangan tangkal nu iuh.

Teu kuat ieu awak asa ringsek, padahal ngan ukur nyabutan jukut dina dapuran pedes.

"Hmmm...Ieu aya cai herang tiis ngagenyas." Regot-regot weh diinum meh seep satengah botol.

Bari diuk dina taneuh nu rada nyongclo handapeun tangkal pedes nu geus lumayan jangkung.

Panon mencrong ka beulah jalan bari pikiran mimiti kumalayang mikiran naon wae nu kudu ditulis pikeun presentasi di hiji seminar tema "Go Green dan Agrobisnis".

Bari mikir angin karasa ngadalingding nepak angin sisi gawir. Daun pedes oyag-oyagan jiga keur sungkap singkap pamer buahna nu beuereum tur genclek pisan.

Panon ampir reup sare da asa dipepende angin atuh. Kolebat aya mobil leutik ngaliwat.

"Ke asa aya nu mencrang?"
"Ah meureun tetempoan nu keur tunduh."

Kuring ngalehleh nyarande kana tangkal cengkeh. Maksud teh rek sare sakerejep mah samemeh lohor.

"Punten, Kang!"

"Duh asa aya sora halimpu pisan?"

Kuring ngareret ka katuhu. Sihoreng simanahoreng aya wanoja jangkung alit, dijilbab nutup dada, imut ngagelenyu bari rengkuh.

"Amis budi eta awewe. Kayungyun pisan keur geulis teh jigana pinter tah awewe teh." Gerentes hate.

"Punten ngawagel, Kang!"
"Eh gening aya tamu."

Kuring nangtung bari ngusap-ngusap leungeun kana calana, bisi diajak sasalaman.

Bener we, eta awewe ngajak sasalaman bari ngenalkeun babaturanna.

"Manawi diwidian, abdi hoyong nalungtik kebon pedes Akang. Abdi sareng profesor di kampus kapincut ku kagiatan Akang kanggo kajian akademik perkawis Optimalisasi Pekarangan Rumah dengan Agrobisnis."

Kuring colohok asa bungah pisan. Lain ukur bakal dibere dana penelitian, tapi eta bakal panggih deui jeung manehna.

"Ari penelitian mah atuh lain ngan ukur ninggali sakolebat, tapi bakal babarengan lumayan sering." Hate galecok.

"Kang, kunaon ninggali abdi sapertos kitu, aya hileud kitu?"

"Eh eh teu teu aya nanaon, neng."

"Kumaha sayogi?"
Manehna nanya bari rada mesem parawan desa. Jiga na mah apaleun kuring keur mencrong kana rarayna.

"Eh, tangtos mangga atuh neng. Akang mah bingah pisan."

"Dasar teu kaop nempo awewe," ceuk cacing nyiwit suku.
"Bitcoin and Forex are high risk business. We must join them smartly."
Belajar Bahasa Inggris dan Arab di WA dan FB Gratis!

4 comments:

  1. (Istighfar harepan injeuman teguh pausahaan)
     
    Hello Kami Bu, kasuksésan lfeoma, hiji lender injeuman sah jeung dipercaya ka gajian
    dina istilah jeung kaayaan jelas jeung kaharti di laju dipikaresep 2%. ti
    USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu loana a
       geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com

    ReplyDelete
  2. TITLE: SBLC/BG LEASE & PURCHASE - NO TRANSMISSION FEE


    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+1% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds.

    FOR LEASING OF BG/SBLC

    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    LEASING FEE = 4%+1%


    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC

    PRICE = 32%+1%

    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

    Name: Abdul selim gul

    Contact Email: easyfinanceltd980@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Do you need a loan? If yes! Contact FIFO Capitals and Mortgages Limited ® for small and large loans amount. We give out loan at 2% interest rate. Contact us today via E-mail at,,,((FIFOCapitals@gmail.com)),,, We also give out from. £5 thousand Pounds to 100 million Pounds for individuals and companies, the credit is open to all regardless of nationality....

    ReplyDelete
  4. Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com

    Please Fill the Application Form Below:
    - Complete Name:
    - Loan Amount Needed:
    - Loan Duration:
    - Purpose Of Loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - How Did You Hear About Us:

    If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: EllinasFinances@gmail.com

    ReplyDelete