Ekspresi | Les Private Arab-Inggris via WA dan BBM Gratis | Sunda | Kontak | Google | Gmail | Uang Adsense
Toko Baju Online Abah + Bonus
LP3I Tasikmalaya
Bahasa Arab (Kelas 1 SD sampai Universitas)
Bisnis Bitcoin | Daftar Isi | Tools Penting | PrivacyPolicy | Jago Bahasa Inggris dan Arab | Kamus | Kamus Google

Wednesday, October 19, 2016

#ReboNyunda Kolebat Nu Geulis + Kumpulan Kata Sifat

Hello Katabah!
Posting ini edisi bahasa Sunda spesial program Rebo Nyunda (Sundanese Day di Jawa Barat).
Contoh kata sifat dalam bahasa Sunda:
1. Geulis: cantik
2. Kasep: tampan
3. Pinter: pintar
4. Bodo: bodoh
5. Bageur: baik

6. Rajin: rajin
7. Jangkung: tinggi
8. Penek: pendek
9. Ageung: besar
10. Alit: kecil

Itu dulu vocab Sundanya. Lumayan...

Sekarang, sedikit membuat cerita tentang "Kolebat Nu Geulis".

Panon poe meh pas munmunan. Panasna pohara asa ngaduruk kulit. Kuring rineh heula tina pagawean, neangan tangkal nu iuh.

Teu kuat ieu awak asa ringsek, padahal ngan ukur nyabutan jukut dina dapuran pedes.

"Hmmm...Ieu aya cai herang tiis ngagenyas." Regot-regot weh diinum meh seep satengah botol.

Bari diuk dina taneuh nu rada nyongclo handapeun tangkal pedes nu geus lumayan jangkung.

Panon mencrong ka beulah jalan bari pikiran mimiti kumalayang mikiran naon wae nu kudu ditulis pikeun presentasi di hiji seminar tema "Go Green dan Agrobisnis".

Bari mikir angin karasa ngadalingding nepak angin sisi gawir. Daun pedes oyag-oyagan jiga keur sungkap singkap pamer buahna nu beuereum tur genclek pisan.

Panon ampir reup sare da asa dipepende angin atuh. Kolebat aya mobil leutik ngaliwat.

"Ke asa aya nu mencrang?"
"Ah meureun tetempoan nu keur tunduh."

Kuring ngalehleh nyarande kana tangkal cengkeh. Maksud teh rek sare sakerejep mah samemeh lohor.

"Punten, Kang!"

"Duh asa aya sora halimpu pisan?"

Kuring ngareret ka katuhu. Sihoreng simanahoreng aya wanoja jangkung alit, dijilbab nutup dada, imut ngagelenyu bari rengkuh.

"Amis budi eta awewe. Kayungyun pisan keur geulis teh jigana pinter tah awewe teh." Gerentes hate.

"Punten ngawagel, Kang!"
"Eh gening aya tamu."

Kuring nangtung bari ngusap-ngusap leungeun kana calana, bisi diajak sasalaman.

Bener we, eta awewe ngajak sasalaman bari ngenalkeun babaturanna.

"Manawi diwidian, abdi hoyong nalungtik kebon pedes Akang. Abdi sareng profesor di kampus kapincut ku kagiatan Akang kanggo kajian akademik perkawis Optimalisasi Pekarangan Rumah dengan Agrobisnis."

Kuring colohok asa bungah pisan. Lain ukur bakal dibere dana penelitian, tapi eta bakal panggih deui jeung manehna.

"Ari penelitian mah atuh lain ngan ukur ninggali sakolebat, tapi bakal babarengan lumayan sering." Hate galecok.

"Kang, kunaon ninggali abdi sapertos kitu, aya hileud kitu?"

"Eh eh teu teu aya nanaon, neng."

"Kumaha sayogi?"
Manehna nanya bari rada mesem parawan desa. Jiga na mah apaleun kuring keur mencrong kana rarayna.

"Eh, tangtos mangga atuh neng. Akang mah bingah pisan."

"Dasar teu kaop nempo awewe," ceuk cacing nyiwit suku.
"Bitcoin and Forex are high risk business. We must join them smartly."
loading...

Iklan Baris Gratis
Tampilan lebih besar, klik di sini

1 comment:

  1. (Istighfar harepan injeuman teguh pausahaan)
     
    Hello Kami Bu, kasuksésan lfeoma, hiji lender injeuman sah jeung dipercaya ka gajian
    dina istilah jeung kaayaan jelas jeung kaharti di laju dipikaresep 2%. ti
    USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu loana a
       geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com

    ReplyDelete